MenuMenu

Lenteburger

Lenteburger

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kip in grote stukken. Rasp de courgette in een vergiet. Betrooi met zeezout en knijp het overtollige vocht eruit. Doe de kip samen met de lente-ui in de keukenmachine en pureer tot een plakkerig gehakt. Haal het kippenvlees uit de kom en kneed het samen met wat versgemalen peper en royaal versgemalen zeezout de geraspte courgette tot een smeuïg gehakt. Vorm hiervan 4 burgers. Pureer de avocado met het limoensap en wat zout met de staafmixer tot een romige avocado mayonaise. Bak de lente burgers in royaal zonnebloemolie op hoog vuur aan beide zijden 3 minuten aan. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten nagaren aan beide zijden. Pocheer de eitjes. Breng hiervoor een pan met water aan de kook. Pak 4 kleine koffiekopjes en zet er een boterhamzakje in. Kwast de binnenkant van de zakjes in met wat zonnebloemolie en breek in elk boterham zakje een ei en knoop de zakjes dicht. Leg ze 2 minuten in het kokende water. Haal ze uit het water en knip ze voorzichtig open en haal ze uit de boterhamzakjes. Snijd de ovengebakken broodjes open en verdeel er de avocadomayo over. Leg op ieder broodje een lenteburger en hierop een gepocheerd eitje. Garneer met halve kerstomaatjes. Lekker met wat groene asperges erbij.

Typisch Hollandse producten wereldwijd verstuurd! Veilig betalen met Veilig betalen
Bekijk volledige website

Over ons

Klantenservice

Bestellen & Betalen

Voorwaarden

Overige

Heimweewinkel op Facebook Heimweewinkel op Twitter
Scroll naar boven