MenuMenu

Oliebollen

Oliebollen

Bijgerecht - 15 personen - 45 minuten

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding Neem grote kom of emmer. Rozijnen wassen en weken in 1 dl water + 2 eetlepels suiker. (evt. een paar borrelglaasjes brandewijn of rum) Dit 24 uur laten weken. Bloem in kom doen. Gist oplossen in 0,25 liter lauwwarme melk. Gist, ei, margarine, rozijnen en weekvocht aan het meel toevoegen. Dit alles goed mengen. De resterende melk toevoegen.( denk eraan niet meer dan in totaal 0,8 l vocht). Het geheel moet een homogene massa worden. Beslag afdekken met een vochtige doek en laten rijzen. Maak het beslag een avond van tevoren en zet het dan de hele nacht in de keuken. Oudejaarsochtend kun je vroeg beginnen met bakken. Het beslag is dan goed gerezen en het is niet te snel gegaan. Het is beter om het langzaam te laten rijzen. Zet voor de volgende dag de frituurpan klaar. Bereidingswijze Olie verwarmen op 180 graden.Voor het bakken het beslag nog even goed doorroeren zodat de rozijnen goed zijn verdeeld. Met ijsbolletjeslepel beslag scheppen en in de hete olie laten glijden. Mooi bruin en gaar laten bakken. In ca. 6 minuten. Eerste paar oliebollen even testen op gaarheid. Tip Wanneer je de rozijnen lang laat weken onttrekken ze geen vocht meer uit de oliebollen en blijven ze lekker luchtig.I.p.v. 400 gram rozijnen kun je ook 200 gram rozijnen nemen en wat stukjes appel toevoegen en iets kaneel en/of stukjes abrikoos.

Typisch Hollandse producten wereldwijd verstuurd! Veilig betalen met Veilig betalen
Bekijk volledige website

Over ons

Klantenservice

Bestellen & Betalen

Voorwaarden

Overige

Heimweewinkel op Facebook
Scroll naar boven